Uw krant kopt ‘Schotte wijkt niet’. Wat een mop, en waarom verbaast mij dit nu niet. Hij kijkt wel uit om het risico te lopen de trappen van Fòrti af te lopen en in zijn kraag gevat te worden, zoals Wiels eens aankondigde. Even verderop lees je dat Monk op persoonlijke titel een epistel heeft gemaakt waarin hij spreekt over een coup en rechtsextremisme.
Ik geloof nu echt dat de bodem is bereikt. Deze figuren kunnen niet veel meer anders dan door de bodem zakken. Wat een ongelooflijke domheid, op het treurige af.
Een kat in het nauw maakt hele rare sprongen. Er is 23 maanden geregeerd door een stel nietsnutten die werkelijk niets anders hebben gepresteerd dan de belastingbetaler uitkleden - en daar zijn ze nog trots op - en bewerkstelligen dat er een enorme aversie tegen dit tuig is gekomen.
Het vertrouwen, het consumentenvertrouwen, is onaanvaardbaar gedaald, het investeringsklimaat kan niet slechter, en dan toch nog durven te zeggen: ‘Ik wijk niet’. Het beledigen van een erudiet persoon die door de Kroon is benoemd, het beledigen van een formateur in wiens schaduw je niet eens kunt staan, het over de radio oproepen naar Punda te komen maar zelf in de achterhoede blijven want zo’n lafbek is hij uiteindelijk. Het is te gek voor woorden allemaal.
Ik had gisteren een heel uitgebreid gesprek met onze Jamaicaanse tuinman -geheel legaal hier overigens - die mij vertelde dat ze op Jamaica zeer zware tijden hebben meegemaakt met moorden, inbraken en verkrachtingen maar dat er altijd respect is geweest naar elkaar toe wat de politiek betreft. Hij was werkelijk verbijsterd om het feit dat dit hier allemaal zomaar mogelijk is.
Als je dan de brief van Schotte leest, duidelijk opgesteld door mevrouw de secretaris-generaal van Algemene Zaken, de zogenaamde spindoctor van Schotte, dan lach ik me toch wel een deuk, zo barstensvol onzin en fouten. Dan vraag je je toch af hoe bepaalde mensen, in de volksmond pastechi-eters genoemd, op bepaalde posten terechtkomen.
Openbaar Ministerie (OM), neem uw verantwoordelijkheid nu een keer en pak die figuren aan; Wiels voorop gevolgd door de rest van de club. Uw tijd van ‘uiterste voorzichtigheid betrachten’ is inmiddels verstreken. Het heeft allang niet meer te maken met de politieke arena maar alles en meer, met boevenstreken die hun weerga niet kennen. Als burger eis en verwacht ik niets anders dan dat alle aanklachten gedaan door ons, behalve dat ze door een officier van justitie worden onderzocht, ook daadwerkelijk worden omgezet in vervolging. Het is tijd voor keiharde actie tegen deze figuren. Shame on you.
Josef Martina,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).