Het is donderdag 6 september 2012. Tot op heden zijn de pensioenen van de in Nederland wonende Antillianen nog niet overgemaakt op hun bankrekeningen. Als je de SVB belt, hoor je als excuus dat er storingen waren bij de ING Bank in Nederland. Bel je de ING in Nederland, dan word je medegedeeld dat er helemaal géén storingen waren. Is Curaçao dan zo ver gezakt dat er geen geld meer over is door al die graaiers en zakkenvullers in de regering. Is het, nadat de Nederlandse regering, dus de Nederlandse belastingbetalers hiervoor opdraaiend, op 10 oktober 2010 al de overheidstekorten heeft kwijtgescholden en de maandelijkse geldstroom naar Curaçao vloeit, nog niet genoeg voor de rupsjes nooitgenoeg?
Het is schandalig dat een land als Curaçao niet meer de pensioenen van de in Nederland verblijvende Antillianen kan uitbetalen. Vergeten deze graaiers dat de in Nederland werkende en gewerkt hebbende Antillianen ook bijdragen en hebben bijgedragen aan de geldstroom van de Nederlandse overheid naar Curaçao en dat deze personen hun pensioen voor de maand september 2012 nog niet hebben ontvangen? Geen wonder dat partijen als de PVV en andere partijen pleiten voor de totale onafhankelijkheid van Curaçao. Waarom kan het wel goed gaan met Aruba? Ik schaam me diep voor mijn eiland, maar dat hoef ik eigenlijk niet te doen, want ik ben niet de verantwoordelijke hiervoor. In plaats van dat deze ‘bestuurders’ elkaar voor rotte vis uitmaken, kunnen zij die energie steken in hun dushi Kòrsou om deze wantoestanden een halt toe te roepen. Ik zeg tegen mijn hond als die zich heeft misdragen: ,,Ga je schamen!”, maar dit kan ik beter tegen deze bestuurders zeggen.
M. van der Zwan, Nederland

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).