Onlangs ging er een project van start van onze premier Gerrit Schotte die in het kader van het Plan Nashonal voor Integrale Wijkaanpak 8.200 minderbedeelde huishoudens elk van twee spaarlampen gaat voorzien om op die manier mensen te helpen energie te besparen. Het project wordt gefinancierd door Aqualectra en Refineria Isla.
Meneer stond parmantig samen met de importeur op de foto in alle kranten toen de lampen aankwamen, natuurlijk een prachtige ‘foto-op’ zoals ze dat noemen, vooral als je zieltjes moet winnen voor de volgende verkiezingen. Maar toen ik die foto zag, ging er gelijk een lampje bij mij branden en het was echt geen spaarlampje, geloof me.
De importeur op de foto is de directeur van M-Tech, die tevens de zwager is van de eigenaar van La Curaçao die pas geleden onze premier met z’n byside en ook de heer en mevrouw Wilsoe op zijn kosten naar de trouwpartij van zijn dochter in India heeft overgevlogen.
Wat mij opviel was dat er geen openbare aanbesteding was voor die lampen; ook niet van Aqualectra, wat ik dacht dat wel had moeten plaatsvinden sinds dit nutsbedrijf nog steeds een nv is van het gouvernement.
Van de kant van de Isla kan ik dat begrijpen, want die zullen van alles doen om te blijven. Zij zullen nooit en nergens zo’n ‘sweetheart deal’ krijgen als ze hier hebben en zullen alles doen om na 1219 nog te blijven. Dus zullen ze hun sociale kant laten zien, zodat de bevolking sympathiek zal blijven als zij later hun contract willen verlengen en natuurlijk onze premier steunen in alles wat hij wil doen.
In Aqualectra zitten alleen maar jaknikkers die daar op sleutelposities geplaatst zijn door onze premier, voor het merendeel familieleden van de bijslaap van de premier en aan de andere kant de zwager van een Indiase gastheer die geld noch moeite heeft bespaard om onze premier te entertainen tijdens zijn verblijf in India.
Gaat er nu ook een lichtje bij u branden? Er is een bekend gezegde: ‘You can fool some of the people some of the time, but you can’t fool all the people all of the time’. Ik blijf lachen op deze klip, wat kunnen mensen zich toch belachelijk maken en maar denken dat mensen nog steeds in hun zogenaamde goede intenties geloven.
Arthur Donker, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).