Wat ligt ten grondslag aan het vermeende probleem in onze Staten? Het probleem is dat staatsrecht geschreven is voor verstandige mensen. Enkele Statenleden willen een demissionair kabinet naar huis sturen, terwijl het kabinet al naar huis is gegaan.
Deze Statenleden willen een interim-kabinet voor één maand aanstellen. Daarmee wordt geen rekening gehouden met een eventuele uitslag van de binnenkort te houden verkiezingen. Wat denk je dat er zal gebeuren als na 19 oktober de huidige meerderheid in de Staten van PAR-FOL-PNP-Cleopa niet meer bestaat?
Dan zou er na 2 november in afwachting van het nieuw kabinet een tweede interim-kabinet moeten worden aangesteld. Immers de nieuwe meerderheid (na de verkiezingen) zal het interim-kabinet niet dulden. Nog een ander aspect is: wie draagt de ministeriële verantwoordelijkheid voor de handelingen van de gouverneur bij een eventueel te benoemen interim-kabinet?
Moet de huidige minister-president die verantwoordelijkheid dragen terwijl het gehele kabinet geen vertrouwen meer heeft? Een constitutionele crisis dus. Nogmaals staatsrecht is voor verstandige mensen geschreven. Daarom pleit ik voor common sense bij iedereen.
Sheldry Osepa, Gevolmachtigde minister van Curaçao, Den Haag

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).