Eerlijk gezegd ken ik de zanger Igmar la Reine niet en ik ken ook zijn repertoire niet. Ik kan niet zeggen dat ik zijn muziek mooi of niet mooi vind. Ik ben van de generatie die de liedjes van Chin Behilia leuk en mooi vindt. ‘Atardi Kòrsou ta bunita’ en zo. Dat zing ik graag mee als ik het op de radio hoor.
Maar de ‘atardi’ (middag) op Curaçao wordt steeds minder ‘bunita’ (mooi) en ook overdag wordt het steeds minder gezellig met een - intussen demissionaire - premier die in gepantserde colonnes rondrijdt. Althans: we gaan ervanuit dat daar vetkuifje Schotte in zat, maar we kunnen het niet zien door de geblindeerde ramen.
Eerder heb ik al in een ingezonden stukje beschreven hoe intimiderend die colonne is. Nu blijkt dat het niet bij intimidatie van de ‘bliep-bliep-donder-op-auto’s’ blijft, maar dat een burger (in dit geval een zanger), van de weg gereden wordt en met een vuurwapen wordt bedreigd.
Namens wie eigenlijk? Wie zit er in die colonneauto? Tegen welke kosten? Met welke legitimatie? Wie betaalt dat en wat kost het om burgers met vuurwapens te bedreigen? Wanneer eerder in de geschiedenis van de Antilliaanse eilanden hebben deze Bouterse-achtige acties plaatsgevonden? Antwoord: niet eerder.
Mensen wordt wakker.
Mijnheer La Reine, ik sta achter uw aanklacht. Niemand in dit land mag op de openbare weg zonder iets verkeerd gedaan te hebben zo geïntimideerd en bedreigd worden met vuurwapens door ongedocumenteerde en onbevoegde personen als van de Bende van de Zwarte Wagens.
OM, doe hier iets aan.
Marjo Nederlof,
Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).