Julianabrug, Emmabrug, Wilhelminabrug, Radulphus College, Peter Stuyvesant College, Pietermaaiweg, Madurostraat, Columbusstraat, Stoppelweg, Euwensweg, en ga zo maar door. Om Frank te eren en vooral niet te vergeten heet vanaf nu onze bibliotheek ‘Nationale Bibliotheek Curaçao Prof. Dr. Frank Martinus Arion’ en niet gewoon ‘Frank Martinus Bibliotheek’.
Waarom zo afgeknepen en zuinig zonder alle eer voor deze schrijver, waarom niet helder en recht voor zijn raap? Iedereen weet toch al lang dat deze bibliotheek van ons is, dus nationaal is. Blijkbaar zit er op het ministerie van Cultuur iemand die bekende namen aan bestaande belangrijke instellingen moet verbinden. Hij of zij, een omhoog gevallen loempia, bedacht al eerder zonder veel succes nieuwe namen voor de UNA en het Peter Stuyvesant College: Huppeldepup da Costa Gomez, Huppeldepup de Paula. Is dit Papiaments, katholiek, een combi? Misschien dat PAR ook dit wil corrigeren.
Carlos Weeber, van 1950 tot 1955 met Frank in de klas op het Radulphus, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.