Onze premier heeft op het Peter Stuyvesant College gezeten, volgens zijn CV op de website van de overheid. Schotte heeft geen enkele technische opleiding genoten. Schotte weet niets over het opwekken van elektriciteit. Nu hoor ik Schotte in een persconferentie vertellen dat eind van dit jaar de plant op Mundo Nobo dichtgaat, er ergens anders iets voor in de plaatst komt en de overheid wel ergens een stuk grond daarvoor beschikbaar heeft.
Mijn grote probleem met zijn hele betoog is de ondoorzichtelijkheid hiervan. Hij verwijst naar geen enkel rapport van een technisch bureau over de huidige situatie en wat daarvoor technisch haalbaar is voor de komende 10, 20, 30, en ja zelfs 40 jaar, werd door hem genoemd.
Een normale minister-president zou in het begin en aan het eind even het woord gevoerd hebben en daartussenin een expertisebureau uitleg hebben laten geven over het heden, de toekomst en het waarom en alle voor- en nadelen op een rij laten zetten. Dan begrijpen we waar het over gaat en kunnen we daar ook kritisch over discussiëren met zijn allen, inclusief het personeel van Aqualectra.
Deze manier van mededelen is dictatoriaal en past niet in onze democratie. Ik heb nog geen enkel rapport gezien over de levensduur van zonnepanelen in onze zon elke dag weer opnieuw, onze hoge luchtvochtigheid en onze salpeter. Waar is de openbare aanbesteding geweest van het huidige windmolenpark en de blijkbaar reeds aan te schaffen zonnepanelen? Als Schotte denkt dat regeren alleen maar mededelen is dan vergist hij zich hopeloos. Het ontbreekt deze regering ten ene male aan democratisch inzicht. Het gevolg daarvan is, meneer Schotte, dat allerlei verhalen de ronde doen over uw verleden. De enige manier om dat op te lossen is democratisch handelen en als je dat niet kunt, stap dan op!
Henk Pasman,
Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).