De politiepost te Westpunt wordt gedeeltelijk in brand gestoken. Een grote zaak nabij Zeelandia wordt vakkundig met branders opengebroken en de brandkast leeggeroofd. Atrako’s vinden met regelmaat plaats. De financiële toestand van het (ei)land baart zorgen. De bankbiljetten van 50 en 100 gulden zijn schaars. De minister van Financiën biedt de gemeenschap zijn verontschuldigingen aan voor zijn ongenuanceerde en vaak beledigende uitspraken via de media. De gouverneur retourneert ongetekend het Landsbesluit inzake gratis onderwijs in verband met grote tekortkomingen in het stuk. Het enquêteonderzoek van de Staten naar de veiligheidsdienst VDC en het Openbaar Ministerie (OM) laat op zich wachten. De Amerikaanse autoriteiten hebben nog niet geantwoord op het verzoek van de minster van Justitie om de inbeslagneming van de gelden van een loterijbaas op te heffen. Naar betrokkene wordt door het OM een onderzoek ingesteld naar gepleegde misdrijven. De Staten beraadt zich over het voorstel om de leden met vuurwapens uit te rusten. Aan deze wanorde moet een halt worden toegeroepen, zodat de gemeenschap in rust kan blijven leven.
Johan Oldenboom, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).