Premier Schotte verblijft momenteel weer in Haïti zonder doel. Wat wel duidelijk is, dat het weer een vrij hechte band betreft met een staatshoofd dat wordt verdacht van corruptie. De Haïtiaanse president Michel Martelly wordt verdacht van ontvangen van steekpenningen, 2.5 miljoen dollar van senator Bautista van Santo Domingo, in ruil voor bouwcontracten in Haïti. De procureur-generaal van Santo Domingo heeft een onderzoek ingesteld naar beschuldigingen tegen senator Félix Bautista wiens bedrijven miljoenen dollarcontracten hebben gekregen uit de fondsen van de wederopbouw na de aardbeving van Haïti in 2010.
Lees hier meer: http://www.miamiherald.com/2012/04/02/2728451/dominican-authorities-investigating.html#storylink=cpy
http://defend.ht/politics/articles/presidential/2905-dominican-prosecutors-open-investigation-into-corruption-case-involving-martelly
De Dominicaanse journalist Nuria Piera heeft in een uitzending op zaterdag 31 maart 2012 bankafschriften laten zien die bewijzen dat president Martelly, tijdens zijn verkiezingsstrijd en ook na zijn beëdiging als president flinke bedragen van bedrijven van Bautista heeft ontvangen. http://youtu.be/qlfOBgMlloc
Hiermee is de trend van Gerrit Schottes relaties met malafide buitenlandse bestuurders en investeerders alleen maar bevestigd.
Burgemeester van Bogotá Samuel Moreno, die is veroordeeld in verband met corruptie bij wijkontwikkeling in Bogotá, carrusel de la contratación. Schotte had met hem overeenkomsten in verband met integrale wijkontwikkeling.
Burgemeester van Medellín, Alonso Salazar die is veroordeeld in verband met electorale fraude. Ook met hem had Schotte samenwerkingsovereenkomsten in verband met integrale wijkontwikkeling.
Casinobaas, Atlantis World Group, Francesco Corallo, gezocht door het OM in Italië wegens belastingfraude. Schotte deed een controversiële poging een medewerker van de Atlantis World Group, Rudolf Baetsen, te benoemen tot medewerker van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).
Loterijbaas Dos Santos, een belangrijke sponsor van de verkiezingskas van de Movementu Futuro Korsou (MFK) van premier Gerrit Schotte. Verdachte in zaak Bientu, strafrechtelijk onderzoek naar fiscale fraude, valsheid in geschrifte en het witwassen van geld.
Premier Dominica, Skerrit Roosevelt betrokken bij fraude met diplomatieke paspoorten aan rijke zakenlieden door de regering voor fikse maandelijkse bedragen van bijvoorbeeld 25.000 dollar.
Dus de vraag welk belang Schotte heeft bij de relatie met Martelly is zo beantwoord. Schotte verklaart voor de camera’s, in het bijzijn van de secretaris-generaal AZ, Stella van Rijn (medeplichtig?) tijdens het bezoek van president Martelly aan Curaçao in februari aan zijn persoonlijk wifi-mobielproject: ,,Mister president, I can help you, we can draw the plans. We can make it better and bigger.” En het geld zal in de zak van Gerrit Schotte verdwijnen. Het project en de ontwikkeling daarvan heeft immers niets met Curaçao te maken. Maar Curaçao heeft wel betaald voor de reis- en verblijfskosten voor de acquisitie van dit project. Gezien de trackrecord van Martelly en de beschuldiging van steekpenningen in ruil voor de gunning van projecten gefinancierd uit gelden van de wederopbouw, is Gerrit Schotte bij het juiste adres.
Omayra V.E. Leeflang, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).