Maandag is de zoveelste (zeker meer dan 10) botsing gebeurd naar aanleiding van de wegomleiding door Julianadorp. Deze kettingbotsing had twee whiplashes kunnen veroorzaken met alle persoonlijke en financiële gevolgen van dien.
Ik als burger moet reclameren dat de schijnwerpers speciaal geplaatst op de kruising met de Rondeweg al meer dan een week niet functioneren. Deze zijn wel de dag erna gerepareerd. De gehele opzet van deze wegomleiding komt zeer amateuristisch over en er is zeker niet nagedacht over de verkeersveiligheid gedurende de meer dan 8 maanden!
Hoe kun je nu zonder bijzondere maatregelen te nemen, twee stoplichten laten vervallen, die dit verkeer al jaren regelen, en dan denken dat deze verkeersstroom op bijvoorbeeld de T-kruising met de weg naar Boca (Kaminda Romer) kan functioneren alsof er maar een paar auto’s per dag overheen gaan, zoals daarvoor. Op de kruising Rondeweg - Parallelweg zijn geen voorrangborden geplaatst, maar rechts heeft voorrang zoals altijd, maar heeft ondertussen minstens drie botsingen opgeleverd.
Bij Curaçao Road Services mag je niet de vraag stellen hoeveel botsingen er al hebben plaatsgevonden. Wat is daar eigenlijk geheim aan? Een kleine rondvraag levert wel deze informatie op. Er zijn geen voorlopige stoplichten geplaatst, hiervoor hadden de bestaande gebruikt kunnen worden, geen beperkende snelheidsborden, geen waarschuwingsborden ‘Let op: gewijzigde verkeerssituatie’, geen nieuwe strepen geschilderd op deze gehele omleiding. Kom je van Otrobanda, dan staat er een bord links invoegen, maar dit had niet gehoeven, door tijdelijke strepen te schilderen zodat beide banen de bocht om kunnen en dan pas invoegen, gewoon tonnen iets anders neerzetten. Nu gaat het merendeel voor de stoplichten op de linkerbaan rijden, maar dat heeft tot gevolg dat er minder auto’s door groen heen kunnen.
Overheidsinstanties, doe er alsnog wat aan, zodat er geen onnodige botsingen meer plaatsvinden met als uiterste consequentie zwaargewonden tot aan doden.
Henk Pasman

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).