Directeur Zuiverloon van Down Town Management Organization (DMO) heeft geen helder beeld van de oorzaken van het huidige verval van Punda. Ik help hem even: ontbreken van doelgerichte landelijke planning en daardoor een onverantwoordelijke toename van winkels langs wegen in de periferie, irritante betaald parkeren, ondermaatse recente herinrichting van pleinen, straten en straatmeubilair, onaantrekkelijke aanlooproutes vanuit Waaigat en Brionplein, rijverkeer langs barkjes en over de Handelskade, leegstand boven winkels, ontbreken van een commerciële trekker onder de nieuwe parkeergarage, instortend Cinelandia met daar tegenover het gapend gat aan zee, parkeren voor bobo’s rond Wilheminapark en in Fort Amsterdam, gebrek aan optimistische nieuwe architectuur en een overmaat aan muffe replica’s.
Volgens Zuiverloon is een tweede Megapier op Rif goed voor Punda, hij heeft niet in de gaten dat het Renaissance-complex de krenten uit de pap haalt en cruisetoeristen platzak en tegen de wind in richting Punda sukkelen. Als het waar is dat de Unesco-status huurprijzen opdrijft, moet Willemstad van deze lijst af. Cultuur is prachtig zolang het niet leidt tot zelfdestructie.
Carlos Weeber, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).