De tijd van gaan is nu gekomen. Dus regering: houd de eer nu aan jezelf en geef volmondig je mislukking toe.
Een minister die zo onzorgvuldig handelt, dat hij iemand met terugwerkende kracht benoemt op een post welke al die tijd al bemand was, dient de eer aan zichzelf te houden en moet oplazeren. Zo hoort men niet om te springen met onze belastinggelden. Ik had aanvankelijk vraagtekens bij het feit dat Nederland een drastische controle op onze begroting wilde hebben. Als ik zie hoe onze regering geld verkwanselt, dan overvalt mij de gedachte, dat ik mij wellicht vergist heb. Als het waar is, wat de kranten zeggen, dat het voltallige kabinet dit besluit genomen heeft, dan heeft deze regering geen reden van bestaan meer en dient Schotte het ontslag in te dienen van het gehele kabinet. Na zoveel wijzigingen in het kabinet voor wat betreft de ministers van de partij van Wiels, blijkt overduidelijk dat hij geen mankracht heeft om de noodzakelijke posten te bezetten. Het is al zijn vierde minister die in diskrediet raakt, althans door de partij als ongeschikt wordt gekwalificeerd. Regeren is geen kwestie van trial and error. Als je ongeschikt bent en niet voldoende gekwalificeerde mensen hebt, dan moet je ook geen regeringsverantwoordelijkheid nemen. Ik wil het niet eens hebben over de capaciteiten van de benoemde ambtenaar. Maar dat Monk durft te stellen, dat alles transparant gegaan is houdt wel in dat er iets aan zijn ogen schort. Er waren in ieder geval onder de sollicitanten voor de bewuste post veel meer gekwalificeerde mensen. Welke definitie hanteert de heer Monk dan wel voor het begrip transparantie.
Ik zie ook geen andere mogelijke combinatie op dit moment, zodat naar mijn mening er nieuwe verkiezingen dienen te komen. Als de huidige machthebbers deze oplossing met oneigenlijke motieven weten tegen te houden, dan verdienen zij om nooit meer terug te komen. Geef het volk nu eindelijk de kans om te oordelen of dit zooitje geschikt is om ons land verder te besturen. Ik ben ervan overtuigd dat onze mensen niet zo dom zijn om Wiels nog een kans te geven. Hij heeft de kans gehad en heeft het schromelijk verprutst. Deze regering kan beter haar mislukking toegeven. Misschien kunnen zij met een minderheid beter werk doen in de oppositie. Als regeerders hebben zij volledig gefaald. Als Wiels een echte vent is, dan laat hij dit er niet bij zitten, maar zou hij aangifte moeten doen bij het OM tegen zijn minister. Niet dat ik denk dat het OM iets zal doen met die aangifte, maar het geeft in ieder geval een signaal dat hij het goed meent. Misschien leidt dat voor hem tot enige strafvermindering door het volk, als deze weer naar de stembus gaat.
Segundo Demei (Sumpiña), Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).