De Energieconferentie is achter de rug, het ging vooral over het produceren van energie in het perspectief dat fossiele grondstoffen schaars worden en moet worden uitgeweken naar plutonium, wind, zon, zeewater of andere alternatieven. Maatregelen om het gebruik als zodanig de kop in te drukken kwamen weinig aan bod. Daar schieten de bazen blijkbaar niet veel mee op of worden er niet rijker van.
Let op welke ‘groene’ producten werden bevoordeeld bij het afschaffen of verlagen van invoerrechten: elektrische auto’s, led-lampen, zonnepanelen, stroom besparende airco, wasmachines, magnetrons en ijskasten. Daarmee bespaar je geen energie, wel dat er meer van dat spul verkocht wordt en per saldo meer stroom wordt afgezet. Schotte zei het zelf: ‘Hiermee wil deze regering de economie een impuls geven’.
Op de conferentie kwam ik de Arubaan, AVP-fractielid Donny Rasmijn tegen. Hij pleitte voor het begrenzen van airco en verlichting en deze buiten werktijden in kantoren af te zetten. Hier moet je aan toevoegen: geen invoerrechten op isolatiemateriaal, hoge invoerrechten op bouwglas, staal en aluminium en bouwvoorschriften voor kleur (witte daken en muren), isolatie (tegen warmtestraling door de zon) en oriëntatie (voor ventilatie door de wind.)
Carlos Weeber CASArchitects,
Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).