We zouden op Barber een sportcomplex krijgen, veld en hal. Met veel tamtam is er een veldje schoongeschraapt en wat blijkt: het veld staat nog steeds op naam van twee families. Het geld is op en besteed aan andere zaken in de stad. En de politiek is nergens meer te vinden.
Ook bij het ‘barioplan’ was Barber aan de beurt. Jankend liepen de heren/dames van het barioplan die avonden weg van de ellende die ze hoorden! Ellende die dagelijks speelt in en rond ons dorp. Vele beloftes zijn gedaan door de regeringen, bezoeken van de regering inclusief de koningin aan Barber waren niets meer dan een show. Gewoonweg een walgelijke vertoning waar men wederom de kindertjes liet staan in de stekende hete zon! Om maar te laten zien hoeveel we op hebben met onze hogere gasten. Maar iedereen is vertrokken en we horen niets meer van het buurtplan. Wij komen zelfs niet meer voor op hun lijst! We zien niets meer gebeuren bij het geschraapte veldje en het geld is foetsie! Ook zien we niets meer gedaan worden aan de ellende rond ons dorp of zelfs op geheel Banda’bou. De politiek hangt van pure leugens aan elkaar.
En dan vindt men het gek dat mensen niet meer op komen dagen of dat mensen mee willen werken om zaken op te bouwen. De mensen worden al tientallen jaren bedrogen door hun eigen leiders! Leugenaars, stuk voor stuk, die zelfs clubjes dwarszitten maar ook zorgen dat het weinige geld dat voor Banda’bou zogenaamd gereserveerd was weer verdwenen is.
Triest dat wij als bevolking alsmaar de leugens moeten slikken. Jammer is dat niet eens een regering, een man of vrouw, eens op gaat komen voor het grootste gedeelte van Curaçao dat Banda’bou heet. Deze mensen hebben kennelijk nog steeds geen rechten. Zij moeten het blijven doen met derderangs scholen, belabberde gezondheidszorg, zelden een ambulance en amper politie. Laat staan fatsoenlijk vervoer of winkels.
Nee, Banda’bou is goed als de koningin weer komt en onze kindertjes weer nodig zijn om vlaggetjes vast te houden. En dan gaan wij zeggen: ,,Kabinet Schotte en toekomstige politici, Doe het zelf!
John Baselmans, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).