Met grote belangstelling heb ik het ingezonden stuk mogen lezen van Dr. Frida F Ramos-Arendt. Het was geen nieuws wat betreft wat haar overkomen is en over de heer El Hakim, maar het was eens iemand die het lef had om zaken openlijk te zetten in een krant.
Als MKK hebben we ongeveer 140 soortgelijke meldingen en zijn deze niet meer bij het OM gedeponeerd maar bij de Gouverneur. Puur omdat we duidelijk te horen kregen dat politieke mensen niet vervolgd worden, laat staan dat aan aangiftes gewerkt zal worden. Ze verdwijnen in de la volgens de heer Piar en we weten altijd wel een reden te vinden om het niet naar buiten te brengen, laat staan uit te zoeken.
Triest want ook de heer Piar bekende dat hij niet meer kan (mag) doen. Van wie hij niet mag werd ons duidelijk toen er een duidelijke lijn was in welke zaken verzwegen werden. Drugstransporten via onderzeeërs waar wekelijks containers drugs mee gevuld worden. Wapencontainers die naar het Midden-Oosten gaan via een van onze machtigste families.
Vele afrekeningen die geplaatst worden onder zelfmoord, afrekening drugs enzovoort. Duistere medicijnenhandel, drugsgeldensmokkel, gokwereld en free zones, kinder- en mensenhandel, miljoenen die over het scherm gaan en verwerkt worden via Curaçao zonder dat de MOT in kennis gesteld wordt.
Om maar enkele kleine zaken te noemen. Ik weet ik sta te boek als een fantast en als een waanzinnige maar almaar stel ik: geef me een zaak van de honderden die niet aan het uitkomen is of niet uitgekomen is.
Dat wij als MKK zeer vele terabytes aan zeer gevoelige informatie hebben in het buitenland wil niet zeggen dat we die op straat moeten gooien. We zullen vele bronnen moeten beschermen. Maar dat er niets met de ‘hints’ gedaan wordt en dat er niet verder gekeken wordt op het eiland is triest.
Curaçao zit in vele vieze ongure zaakjes op de wereld en dat maakt Curaçao een maffia-eiland.
Als mevr. Frida F Ramos-Arendt wil hebben dat haar zaak serieus genomen gaat worden en misschien meegenomen wordt in de zaken die we onder andere met meester Knoops uit Nederland behandelen, kan ze altijd contact met ons opnemen. De beerput zal opengebroken worden, daar is geen twijfel meer mogelijk over.

John H Baselmans, Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).