Van waar toch die irritatie over de aangekondigde Papiamentstalige havo/vwo. Fred de Haas lijkt in zijn ingezonden stuk in de Amigoe van 23 en het Antilliaans Dagblad van 28 december wel op de Tweede Kamerleden die met Curaçao bezig zijn als met een pas verworven speeltje: Laat los, Geef hier, Hallo, Ik ben de  baas. Alsof dit eiland met geld van de schuldsanering voor hen zou zijn aangekocht.
Fungeert de heer De Haas soms als een soort culturele 007? Vandaar misschien zijn voorkeur voor het Engels als instructietaal? De verwijzing in het bewuste artikel naar ‘Don Quichotte’ tenslotte, als een soort klap op de vuurpijl tegen Papiamentstalig pre-universitair onderwijs, ook al gaat het hier om een van de officiële talen, de facto zelfs de nationale taal van Curaçao bij uitstek, is misschien toch minder treffend dan hij aanneemt: de figuur die van verre voor De Haas misschien mag lijken op de ‘Man van La Mancha’, zou van dichtbij namelijk wel eens meer gelijkenis kunnen vertonen met  een andere Spaanse  klassieker: ‘El Cid’, hem ongetwijfeld eveneens bekend.
Trudi Martinus-Guda, Curaçao


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.