De uitzendkrachten bij het Dok zijn de houding van de regering meer dan zat. Er wordt met verschillende maten gemeten. Net wat het beste uitkomt. Casperson moet ontslagen worden dus moeten er argumenten gecreëerd worden om hem op te pakken. Het beleid ten aanzien van de uitzendkrachten is een mooie stok. Dus daar past een eis bij om alle uitzendkrachten verplicht in dienst te nemen. Aqualectra heeft toch het geld dus het kost de regering niets (maar wel de klanten, u en ik). Bij het Dok kosten de uitzendkrachten de overheid geld want de Curaçaose Dok Maatschappij (CDM) heeft geen geld. Dus daar is het niet voordelig om de uitzendkrachten uit te betalen. Tot overmaat van ramp gooien zij een unieke kans voor garantie van werk weg door - tot nog toe - niet in zee te gaan met Damen Shipyards. Dus we doen niets en laten de uitzendkrachten van het Dok maar in hun sop gaarkoken. Dus meten wij voor het gemak maar met twee maten, één voor Aqualectra (voordeel regering) en één voor het Dok (voordeel regering). Wij passen wel alleen de maat toe die ons uitkomt. Dat de Dok-werkers daardoor benadeeld worden, interesseert ons niets. De kinderen van El Hakim werken toch niet bij het Dok.
Clift Christiaan,
Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).