Hier op Curaçao hebben we veel gaten in de weg en de overheid heeft onvoldoende jaarbudget om die gaten te repareren. Het gevolg is erg oncomfortabel autorijden, gevaar voor het verkeer, beschadigde uitlaten, gebroken veren en veel lekke banden.
In de NRC lees ik dat dit probleem in Zuid-Afrika, Johannesburg, wordt opgelost door de burgers zelf. Volgens mij zou dit systeem ook op Curaçao best wel kunnen worden gebruikt. Ons probleem van de vele gaten in de weg zou zo kunnen worden opgelost.
In het kort zal ik uitleggen hoe dat in Zuid-Afrika met succes wordt gedaan.
Een verzekeringsmaatschappij sluit een contract met de overheid waarin staat dat dit bedrijf de rechten heeft om (gratis) de gaten in de wegen te repareren. De automobilist die ergens een gat in de weg ziet geeft dat aan de verzekeringsmaatschappij door. Binnen zeven dagen komt er een reparatiegroep ‘Pothole Brigade’ om dat gat of die gaten te repareren. De Pothole Brigade zet op de locatie borden neer met de tekst ‘Pothole Brigade repareert gratis dit wegdeel’ (met het genoemde bedrijf-/merknaam).
Het verzekeringsbedrijf krijgt door deze sponsoring een enorm goed imago en met de borden langs de weg gratis reclame en merkbekendheid. Het zou hier op Curaçao kunnen worden gedaan in de periode november/december, wanneer het budget van de overheid op is. De sponsors zouden kunnen worden gezocht bij de verzekeringsmaatschappijen omdat er door de wegreparatie minder schade aan de auto’s wordt geclaimd. Maar misschien hebben de banken ook wel belangstelling voor deze gratis reclame.
Toonchi Diepstraeten, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).