Onlangs verscheen een persbericht van minister El Hakim dat in januari 2012 vertegenwoordigers van Damen naar Curaçao zullen komen om gesprekken te voeren over mogelijke samenwerking. Dit is een positief bericht. Gelukkig heeft minister El Hakim tijdig ingezien dat hij niet in staat is om met een betere oplossing te komen dan een samenwerking met Damen Shipyards.
Ongeveer een jaar geleden liet El Hakim weten dat de deal met Damen geen doorgang zou vinden want het was geen goede deal voor het Dok. Ondertussen is een jaar voorbij gegaan en is er een nieuw turnaround-team aangesteld. De situatie bij het Dok is alleen maar verder verslechterd en de deal die gesloten wordt zal alleen maar onvoordeliger voor ons kunnen zijn. Het is jammer dat het zo lang heeft moeten duren voordat hij dat ingezien heeft. De beslissing van de minister om de deal met Damen niet te sluiten heeft het eiland en de Dokmaatschappij onnodig extra geld gekost. Natuurlijk zal minister El Hakim dit in alle toonaarden ontkennen. Hopelijk is het allemaal niet te laat en zal hij in staat zijn de schade die hij aangericht heeft nog te herstellen.
Hopelijk is dit voor de minister ook een les geweest voor wat betreft de situatie met de Braziliaanse vliegmaatschappij GOL. Ook hier dreigt hij een gouden deal verloren te laten gaan. Ook hier heeft onvoldoende kennis van zaken of onvoldoende interesse van hem ertoe geleid dat GOL heeft besloten niet Curaçao maar de Dominicaanse Republiek te kiezen als locatie voor haar regionale hub. Dit terwijl Curaçao Airport Holding al in 2007 gesprekken heeft gevoerd met GOL om zich hier te komen vestigen.
Als GOL besluit om naar de Dominicaanse Republiek te gaan, zal dit Curaçao meer dan 3.000 banen kosten en meer dan 30 miljoen gulden aan jaarlijkse inkomsten.
Clift Christiaan, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).