Zaterdag las ik in het <I>Antilliaans Dagblad<I> een artikel geschreven door Theodoor Holman onder de titel ‘Curaçao meet zijn corruptie’. Hierop wil ik graag reageren met ‘Vergeet dat maar’, zoals de schrijver zelf ook aangeeft.
Zoals al bekend is, kunnen we weinig verwachten van Transparency International want wie betaalt bepaalt. En wat de corruptie betreft, ben ik daar al twee jaar tegen aan het vechten omdat men mij onrecht heeft aangedaan en men dit wel mondeling wil toegeven, maar er verder niets aan doet omdat ze allemaal boter op hun hoofd hebben.
Wat mijn geval betreft begint en eindigt dit bij ‘minister’ Cooper, die niet eens mijn brieven beantwoordt want dat kan hij simpelweg niet. Als ik met een goede reden hier al twee jaar over doe, kun je de corruptie momenteel wel als ‘normaal’ beschouwen. Maar ik geef het niet op en zal vechten voor mijn burgerrecht, hetwelk ik eerdaags zonodig via de media bekend zal maken. Ik heb de bewijzen in handen en daar vallen dan nog heel wat meer hoofden en diensten bij die tegen mij zeggen: ,,U heeft gelijk.”
Maar door de boter durven ze geen maatregelen te nemen. Want als ze dat doen, komen ze zelf ook in moeilijkheden. De corruptie was er altijd al, maar probeer dan nu niet te beweren dat je het aan wilt pakken. Dat is een afleidingsmethode waar Nederland ook in is gestonken. Daarom steun ik elke poging van instanties die een ander en apart onderzoek willen inzetten om onder andere de integriteit van de ministers, waaraan het volk met een beetje nuchter verstand twijfelt, boven tafel te krijgen.
Als dit lukt dan zien we ‘misschien’ verbetering, hoewel de schade in veel gevallen al is gedaan, en onze politici er niet zonder kunnen volgens mij.
Tot zover mijn eerste reactie, hetwelk zonodig wordt vervolgd.
Antonius T.,
Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).