Ze springen als paddenstoelen uit de grond. We hadden er op het eiland eerst eentje en toen kwamen alle anderen. De meest recente, een zogenaamde Universiteit van Medicijnen genaamd Avalon. Hoe komen de medische colleges naar dit eiland toe en waarom?
Het schijnt zo te zijn dat het een trend is over de hele wereld, rijke ouders die van hun lastige kinderen af willen, laten hun kinderen solliciteren vanuit hun geboorteland, via het internet naar de voor hen meest verre school.
Hebben wij, die van dit eiland zijn, baat bij deze colleges? Behalve voor het feit dat men vaak heel duur gaat wonen, wat voor huiseigenaars goed is, maar voor de lokale bevolking weer niet. De mensen zijn al gek genoeg met te hoge huurprijzen, en deze medische scholen maken het nog erger.
Behalve het bovengenoemd feit, lijkt het alsof deze scholen een soort van trampoline zijn voor het weg kunnen gaan van hun geboorteland en om via ons eiland zich te kunnen vestigen in Amerika.
Voor de huidige minister van Justitie zou het goed zijn, in al zijn diverse taken, ook de immigratiedienst hiervan op de hoogte te stellen, zodat deze dienst kan oppassen met het zomaar geven van verblijfsvergunningen voor de zogenaamde studenten maar in vele gevallen vooral voor de docenten van deze colleges.
Want die komen ook van her en der, en vaak zijn de diploma’s van deze gasten op zijn zachts uitgedrukt heel erg dubieus. Wij weten allemaal wat er al een keer gebeurd is op een van deze scholen, en de dader heeft een meisje vermoord en eentje misschien voor haar hele leven lang verminkt, terwijl hij zelf heel mysterieus door zijn waarschijnlijk super rijke ouders is weggevaagd.
Ons eiland heeft geen baat bij deze instellingen, lokale studenten kunnen niet meedoen aan de opleidingen, omdat het of te duur is of niet klopt met ons onderwijs en standaarden van medische opleiding. Ten slotte neemt vooral de allernieuwste school in Scharloo geen lokale mensen aan om te werken. Voorrang hebben andere mensen met verblijfsvergunningen en/of werkvergunningen dus vreemdelingen en geen lokalen. Misschien iets om toch wat verder te onderzoeken?
Naam en adres bij redactie bekend

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.