Het onderzoek dat de regering door Transparency International wil laten doen, is een wassen neus. Hiermee proberen zij weer zand in de ogen te strooien van de bevolking.
Transparency International is niet de organisatie die individuele ministers moet onderzoeken. Dat moet gebeuren door de veiligheidsdienst VDC. Aangezien de VDC niet meer onpartijdig is, dient dit te gebeuren door de algemene inlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD (Nederland).
Transparency International is goed voor een algeheel onderzoek naar de corruptie op het eiland, in de regering en daarbuiten. Verder is het goed om onze systemen en instituten te onderzoeken, om na te gaan wat wij moeten doen om corruptie in zijn algemeenheid op het eiland tegen te gaan. Zij zijn echter niet geschikt om onderzoek te doen naar individuele personen. En bij het integriteitsonderzoek van onze ministers draait het juist daar om.
En nu kijken hoe de Rijksministerraad en Donner reageren.
 
Clift Christiaan,
Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).