‘Plan Nationale Wijkaanpak’ (PNW) van Curaçao, een plan waar heer Schotte en zijn crew alsmaar mee schermen en lopen te pronken. Tot de dag van vandaag zijn enkele lantaarnpalen en een speeltuintje geplaatst. Verder kan het volk opdraven naar de diverse toespraken van diverse politieke personen, wat van de tijd af gaat waar we zaken door zouden kunnen nemen die belangrijk zijn voor de buurten. Het hele plan is een politieke farce om zo stemmen te kopen bij de bevolking op kosten van de belastingbetaler.
Op Banda’bou zijn wij ook een van de wijken die mee mogen genieten van de egotripperij van deze politieke gasten. Onze avonden worden slecht bezocht en men verwondert zich waarom dat is. De politiek heeft kennelijk niet door dat Banda’bou al tientallen jaren gouden bergen beloofd is en nooit iets daarvan is uitgekomen. Vele beloftes om maar stemmen te winnen. Heer Cooper deelt onder andere asfalt uit en in het verleden werd heer Godett boos omdat we niet genoeg gestemd hadden op hem in ruil voor wat asfalt op de weg naar Banda’bou.
Nu is heer Schotte op pad en is hij al meerdere malen op Banda’bou geweest om te laten zien dat hij o zo betrokken is bij onze bevolking. Die bevolking lacht want doorziet duidelijk dat zijn ‘Plan Nationale Wijkaanpak’ gewoon weer een emmer is met politieke lucht.
Wat blijkt nu verder, veel geld van dat plan wordt besteed aan persoonlijke reisjes die gemaakt worden om te laten zien hoe sociaal we bezig zijn. Gelukkig heeft het Koninklijk huis dat met eigen ogen kunnen zien en is het hen zeker opgevallen in wat een armoede onze mensen op dit deel van het eiland wonen en leven.
Heer Schotte, stop met volksverlakkerij, wij als burger zien duidelijk dat u niet werkelijk iets zal doen voor onze jeugd, onze buurten en onze bevolking. Alles draait om uw ego en dat van uw mederegeerders en daar gebruikt u kostbaar geld van de gemeenschap voor.
John Baselmans, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).