De poging van parlementariër Cijntje om, in opdracht van zijn partijleider, een onafhankelijkheidsverklaring aan Hare Majesteit te overhandigen is het zoveelste bewijs dat Pueblo Soberano een duidelijke dictatoriale inslag heeft.
Met deze wandaad laten PS, Wiels en alle aanhangers zien dat zij maling hebben aan de Democratisch uitgesproken mening van de overgrote meerderheid van onze bevolking. Een referendum heeft uitgewezen dat verreweg de meeste inwoners van Curaçao op dit moment niet onafhankelijk willen worden!
Daar kan geen enkele politieke groepering zomaar overheen stappen!
Wij zijn al lang de fase voorbij waarin gesproken kon worden van ‘respectloos gedrag’. Het monster moet bij zijn naam worden genoemd en worden aangepakt! Of zitten we soms te wachten op een equivalent van de Surinaamse ‘Decembermoorden’? Op enig moment zal blijken dat de systematische terreur die momenteel wordt toegepast onvoldoende is om de meerderheid te onderdrukken. Dan zal Wiels c.s., uiteraard handelend vanuit vaderlandsliefde, wellicht opdracht geven om een aantal ‘lastpakken’ op te ruimen. 
Dit lijkt misschien een overdreven schrikbeeld, maar de geschiedenisboeken staan vol met dergelijke beelden die niet tijdig serieus werden genomen.
Ons jonge land ziet er van buiten nog steeds heel mooi uit terwijl van binnen een dodelijk gezwel welig tiert. Wij voelen de pijn, kennen de aard van de kwaal, maar steken collectief onze koppen in het zand om te bidden en te hopen dat het over gaat. Wij zullen echter keuzes moeten maken om de toekomst voor onszelf, maar zeker voor het nageslacht, veilig te stellen.
Keuzemogelijkheden:
- Een operatie, waarbij de bron van de pijn wordt weggehaald, zal tijdelijk groot ongemak opleveren;
- In stilte blijven lijden zal op relatief korte termijn dodelijk zijn en is dus eigenlijk geen optie. 
Mijn keuze laat zich raden: Lang Leve Curaçao!
R.M. Andre Curiel (een zeer bezorgde burger), Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.