Ik viel bijna van mijn stoel toen ik in de krant las dat Melvin Cijntje, voorzitter van Pueblo Soberano, de koningin, namens de bevolking van Curaçao, een brief heeft aangeboden waarin hij de onafhankelijkheid van Curaçao eist, te beginnen op 2 juli 2011!
Ik kan snappen dat deze zielenpoot elke gelegenheid aangrijpt om in de publiciteit te komen om zijn minderwaardigheidscomplex te overkomen en over lijken gaat om er zelf beter van te worden maar als hij denkt namens de bevolking van Curaçao (inclusief mij) te kunnen spreken heb ik nieuws voor hem.
Hoe dom kun je zijn om zoiets te doen terwijl maandag al een grote groep op het Wilhelminaplein zich duidelijk heeft geuit over hoe men denkt over de huidige regering en dat ze helemaal niet tevreden zijn over de huidige gang van zaken, inclusief meneer Cijntje, Helmin Wiels, Gerrit Schotte, Nasser El Hakim en consorten.
En nou durft hij namens ons allemaal te spreken? Je moet wel grote ‘cojones’ hebben om zoiets te beweren!
Dit zijn nou dingen waar ik zo om kan lachen op deze klip want zoals ze in het Papiaments zeggen: ‘Bo por saka buriku fo’i mondi pero bo no por saka mondi fo’i buriku’ (Je kan een ezel uit de mondi halen, maar je kan de mondi niet uit de ezel halen!).
Arthur Donker, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).