De hele wereld wachtte in spanning af toen bekend werd dat Muammar Kaddafi dood was. De ene zender zei dat hij dood was, de andere dat hij gewond was en in een pick-up naar een ziekenhuis was vervoerd, de andere zei dat hij vermoord was. Niemand wist het zeker totdat de videobeelden en de foto’s kwamen van een bebloede Kaddafi, die als een overreden hond in de achterbak van een truck lag.
Op zich natuurlijk heel erg, maar als je nagaat dat die man het volk 42 jaar lang heeft onderdrukt en het land leeggeroofd heeft, kan je je voorstellen dat de mensen kwaad zijn en hem willen vermoorden want al die opgekropte haat komt dan naar boven.
Een van de zonen, Saif Al Islam Kaddafi is nog steeds spoorloos en wordt gezocht door de International Crime Court die hem wil berechten voor zijn daden tijdens het bewind van zijn vader.
In een boodschap die in Libië op de radio is uitgezonden zegt hij dat hij de moord op zijn vader een barbaarse streek vond en dat ze de moordenaars moeten bestraffen.
Dit zegt dan een man die het woord mensenrechten nooit heeft gehoord, in een land waar het leven van een kameel meer waard is dan een mensenleven, waar vrouwen die vreemd gaan levend gestenigd worden, dit zegt een man die voor miljarden van het volk heeft gestolen die gezocht wordt voor zijn misdaden.
Hoe haalt deze man het in zijn hoofd.
Het lijkt wel die ministers van ons die, zoals men zegt, niet ministeriabel zijn, die van hun leven niet door een screening kunnen komen omdat ze allemaal wel wat op hun kerfstok hebben, die durven te zeggen dat ze voor het volk werken terwijl ze hun zakken en de zakken van hun vrienden en familieleden aan het vullen zijn.
Ik blijf lachen op deze klip want net zoals Kaddafi zal ooit een afrekening moeten komen en hebben ze het geluk dat wij nette mensen zijn en hen niet door hun hoofd zullen schieten maar voor het gerecht zullen gooien waar ze uitleg zullen moeten geven.
Arthur Donker, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).