Als onderdaan van het Koninkrijk der Nederlanden en dienaar van uw rijk wil ik de vrijheid nemen om u alvast te bedanken voor de voornemens ons eilandje Curaçao te bezoeken. Daarom worden op dit moment:
- De wegen geasfalteerd;
- De perkjes allemaal gemaaid en geharkt;
- Uw privé-pleintje in Emmastad omgebouwd;
- De huizen geschilderd;
- De lantaarnpalen rechtgezet;
- De schilderijen gehangen in ons fort;
- Onze vlaggen uitgedeeld aan een ieder die langs de weg wil gaan staan;
- Bij scholen die u gaat bezoeken al het nog goede meubilair bij elkaar geraapt;
- De kindertjes die u mag zien in nieuwe kleren gestoken.
Maar Majesteit, mocht u plotsklaps moeten uitwijken en door onder andere onze buurt rijden, verschiet niet van de autowrakken, olievlekken, kapotte straten, stinkende rook, vervallen huizen, schreeuwende kinderen, vervuilde bermen en de diepe ellende die overal rond ons hangt.
Ik hoop als dienaar en onderdaan dat u vrolijke en feestelijke dagen heeft op ons eiland waarna wij kunnen zeggen: och we hebben nu tenminste weer eens enkele wegen en plaatsen die opgeknapt zijn. Nu gaan we in onze vuilnisbelt en ellende verder tot uw volgende bezoek. En dan hopen we dat u dan ook eens door (onder andere) onze straat gaat rijden.
Uw dienaar, uw onderdaan,
John Baselmans, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).