Zowel onze regering als Smoc weten kennelijk nog steeds niet wat de mogelijkheden zijn indien het raffinaderijcomplex vrijkomt. In het rapport ‘Un Bista Nobo’ is duidelijk aangegeven wat de mogelijkheden kunnen zijn.
Dit rapport is in 2006 uitgebracht door de Lighthouse Club Curaçao, in samenwerking met de Lighthouse Club Nederland en officieel aangeboden onder meer aan de regering en Smoc. Waarom denkt het grootste deel van Curaçao nog steeds dat Curaçao vergaat als de raffinaderij er niet meer zou zijn?
In het rapport ‘Un Bista Nobo’, maar ook in de ideeën van Green Town, staat duidelijk aangegeven hoeveel werkgelegenheid er zal zijn, zodra een aanvang wordt gemaakt met het saneren van de terreinen en een weloverwogen ontwikkeling van die terreinen van de raffinaderij in de nabije toekomst. Elke medaille heeft twee zijden. Laat de bevolking van Curaçao beide zijden van de medaille zien en niet alleen de donkere zijde.
Vraag niet aan de Isla wat ZIJ van plan zijn met de raffinaderij, maar laat Curaçao aan Isla weten wat WIJ van plan zijn wanneer Isla niet voldoet aan de eisen van Curaçao. De raffinaderij is eigendom van Curaçao en Curaçao doet met de raffinaderij wat ZIJ in het belang van haar bevolking wil: ‘een grootse economische ontwikkeling en veel werkgelegenheid’.
Theo van Bergen, voorzitter Lighthouse Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).