Iedereen is in de zevende hemel, de regering heeft dé brief gestuurd naar de Isla, dat alles conform de rechter bevolen heeft. Maar wat staat er werkelijk in die brief? Lees deze passage s.v.p. twee of meerdere malen:
‘Fakkelen van gassen kan gebeuren bij het opstarten en stopzetten van installaties, bij onregelmatigheden in het proces, en om de drukvariaties van procesgassen tijdens normaal proces te regelen.’
Enkele slimme juristen hebben met deze brief de Isla de vrijwaring gegeven dat ze onbeperkt kunnen fakkelen!
O, wacht er is nog een regel:
‘Onder overmatig affakkelen wordt voortaan verstaan fakkelen, dat niet onder voornoemde omstandigheden plaatsvindt.’
Hallo mensen, dit is een vrijbrief om de lucht vol te gooien met vergif. Want is het niet het opstarten dan is het wel stopzetten. Is het niet de druk dan is het wel het proces regelen. Ik feliciteer die jurist die dit handig in elkaar heeft gezet want weinig mensen willen kennelijk zien dat er geen cent betaald gaat worden nu met deze vrijbrief van onze regering. Het zal weer rechtbank worden, want voorlopig is deze brief wel een leidraad voor onze raffinaderij.
John Baselmans, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).