Bij de oprichting van de Verenigde Naties in San Francisco in 1945 was de yu di Kòrsou, John Horris Sprockel, een volwaardige afgevaardigde van de Nederlandse delegatie. De heer Sprockel, een pedagoog van de oude stempel, was hoofd van de Hendrikschool en onder zijn leiding ontstond de kern van onze leiders.
De zes jaar lange Tweede Wereldoorlog was nauwelijks over met de capitulatie van Japan 15 augustus 1945 en op 24 oktober 1945 werd de Verenigde Naties geboren in de aanwezigheid van ons landskind. Na zijn reis verhaalde hij ons zijn observaties, belevenissen en de noodzaak van een VN. De meeste van ons waren nooit van het eiland af geweest en als zesdeklassers boeiden zijn verhalen ons.
Nu 66 jaar verder gaat onze premier naar een zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Het is nu een andere wereld, doch wij moeten trots zijn dat een van ons heeft bijgedragen aan het begin van een wereldorde.

Sergio Leon (Alumnus no.1.300 Hendrikschool), Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).