Vond tussen uw krant van donderdag De Makelaar. Daarin zijn mij een aantal opmerkingen van de makelaarsvereniging opgevallen. Allereerst duiden zij op de politieke situatie op het eiland die wellicht potentiële kopers af zou schrikken. Ik kan mij daarin helemaal vinden. Het spreekt voor zich dat potentiële kopers of investeerders eerst de kat uit de boom kijken.
Maar wat mij uitermate verbaasde is dat de vereniging de hand niet in eigen boezem steekt, m.a.w. de courtage die zij hanteren van 4 procent is natuurlijk te gek voor woorden. Als je goed om je heen kijkt zie je ook steeds meer mensen die hun huis zelf in de verkoopzetten ‘4 sale by owner’.
In ieder geval kun je daarmee een absurd hoge courtage besparen.
De 4 procent overdrachtsbelasting is natuurlijk iets dat de overheid in deze onzekere tijden allang tijdelijk had moeten verlagen. Al was het alleen maar om de real estate een boost te geven. Het spreekt voor zich dat het zo niet langer door kan gaan als er niet wordt ingegrepen. Ik zie het als 10 voor 12.

Wim Velthuysen v. S., Curaçao


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).