Terecht stelt Osepa dat het een belediging is voor de missie om hem te vergelijken met een pastor. Dat laat onverwijld dat hij wel heeft getracht zich voor te doen als een pastor op het moment dat de politieke keuken hem te heet werd. Het is een vrij bekend fenomeen dat mensen hun geweten proberen vrij te pleiten door met God, de bijbel en het geloof te zwaaien.
Een voorbeeld daarvan zijn de namen van schepen die gebruikt werden tijdens de trans-Atlantische slavenhandel. In 1562 zeilde Sir John Hawkins van Plymouth naar West-Afrika. Zijn vlaggenschip was De Jezus van Lubeck’ en het was op deze reis dat slaven voor het eerst werden meegenomen door de Engelsen naar de Nieuwe Wereld. Op een andere reis kaapten Hawkins’ gevangenen een Portugees slavenschip en noemden het ‘De genade van God’.
Dat het heet is in die politieke keuken blijkt uit de brief d.d. 1 juni van  minister Donner aan de Tweede Kamer: ,,Ik heb de afgelopen week geconstateerd dat de situatie op Curacao in toenemende mate zorgwekkend is, gegeven het feit dat de integriteit en het aanzien van de regering en van de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten in het openbaar debat in opspraak zijn geraakt.”
Elk normaal denkend mens zou zich in een hoekje gaan zitten schamen, maar de balk in eigen ogen belemmert de quasi vrome Osepa om naar zichzelf te kijken. Overigens is Osepa evenals de andere leden van het ‘pastechi-verbond’ dankbaarheid verschuldigd aan deze regering, nadat de rechtzaak rond de te betalen studieschuld van ruim 70.000 door partijgenoot en minister van Financiën werd stopgezet.
Ik hoop oprecht dat Osepa zich nooit meer voordoet als pastor want daarmee beledigt hij inderdaad deze nobele roeping. Schoenmaker blijf bij je leest en heb geen kapsones.
Omayra Leeflang, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).