Ik wil graag een gevaarlijke situatie aan het licht brengen die nu al weken duurt op een drukke verkeersweg op Curaçao. Ik werk en woon vlakbij Veneto Holiday Beach Hotel. Op het knooppunt van dit hotel en de Pater Euwensweg, die Otrobanda met Piscadera verbindt, lekt steeds meer (riool)water.
Ik heb contact gehad met Selikor, vijf keer in totaal, en andere mensen hebben ook contact met Selikor opgenomen. Ze zijn één keer komen kijken en zeiden dat het een complex probleem was of zoiets, en dat was het dan.
Dit probleem vindt op tien meter van de Joan Mauritius school plaats en nabij twee of drie andere scholen in de buurt. Nu de scholen weer open zijn, kunnen kinderen uitglijden en door een auto geraakt worden. Ook kan een kind iets oplopen, hygiënegerelateerd.
Bovendien is de situatie erg gevaarlijk voor wegverkeer. Auto’s rijden op hoge snelheid voorbij en maken de andere auto’s nat die voor het rode stoplicht wachten.
De situatie is ook niet erg aantrekkelijk voor toeristen die in het Veneto Holiday Beach hotel verblijven. Nu de regering meer toeristen probeert aan te trekken, zou het schoonhouden van het eiland een topprioriteit moeten zijn.
Als dit probleem zich al voordoet in het droge seizoen, wat gaat er dan in november gebeuren? Moet de regering zich niet op het ergste voorbereiden?
Dimitris van Leusden, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).