Wij zijn nu hier op vakantie op Curaçao en bezoeken uiteraard zo het een en ander aan bezienswaardigheden. Mijn schoonzusje, die hier alweer dik een jaar woont, attendeerde ons op het maritiem museum en dat het zeker een bezoekje waard is. De volgende dag hebben we het museum bezocht en ze heeft helemaal gelijk!
Je waant je op een schip door de hele inrichting (inclusief patrijspoort) en voor mijn gevoel stonden we aan de reling op het dek van een schip. Bij binnenkomst werd er gezegd waar je het beste kon beginnen met de rondgang en de communicatie bij alle onderdelen was voortreffelijk verzorgd.
Het geheel nodigt uit om alles te lezen, filmpjes te bekijken en de bootjes te bestuderen. Voor mij  helemaal leuk daar mijn vader hier havenloods is geweest en wij op Caracasbaai hebben gewoond, vlakbij de grote pier. Er is ook een onderdeel dat daar over gaat! Jammer dat mijn vader niet meer leeft, dacht ik meteen. Hij zou hiervan gesmuld hebben.
Voor scholen ook zeker de moeite waard om leerlingen het museum te laten bezichtigen en ook zeer leerzaam. Smaakvol ingericht dus en een mooie architectuur. De entreeprijs scheelde niet veel met het Curaçaos museum. Daar waren we een dag eerder geweest en wat een wereld van verschil. Is dat een kwestie van bestuur, geld en/of van beleid? 
Hopelijk kunnen we de volgende keer zo’n positief verhaal houden over het Curaçaos museum en we komen dan graag kijken!
Laura Saffrie-van der Voort, Halsteren

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).