Heer Pasman, allereerst mijn welgemene dank dat er in ieder geval één burger is op dit eiland die meedenkt. Ook is het bestaan van ons enige goedwerkende overheidskantoor ‘Bentana’ mij bekend. Het nummer 0800-1515 wordt dan ook zeer regelmatig gebeld. Zeker als ik afspraken moet maken voor mensen en als ik even niet weet hoe de nieuwe structuur van ons eiland Curaçao in elkaar zit.
Daarnaast kom ik regelmatig op de website www.curacao-gov.an. Een website die zo ‘up to date’ is dat net drie telefoonnummers/adressen en verdere gegevens van ministers de juiste zijn en de overige nog van voor de oorlog dateren! Ook ben ik al jaren bezig om aan te tonen dat de mailserver van gov.an niet voldoet aan de internationale eisen en veel certificaten mist om e-mails van mensen naar behoren te kunnen ontvangen. De rapporten daarover verdwijnen en vele ambtenaren en zelfs ministers laten je weten dat ze liever hun mail willen hebben op grote mailservers zoals Yahoo of Gmail. Ik heb enkele malen uit monden van medewerkers moeten horen, dat inderdaad de gov.an niet werkt en dat zij liever op een ander adres hun mail ontvangen. ,,Weten we zeker dat het aankomt”, zijn eerdere reacties geweest.
Maar heer Pasman, ik heb een vraag aan u: Hoe weet u dat ik bij heer Monk terecht moet? Zijn Bentana is namelijk de enige die werkt! Weet u, heer Pasman, met welke vragen ik bij de ministers afkom? We praten hier niet over vragen over diensten maar het zijn gerichte vragen over bestuurlijke kwesties zoals: 200 miljoen gulden die klaarligt voor wijkplan Banda’bou, over justitie, de vele corruptiezaken, corrupte politie, afpersingen, verkoop van wapens/drugs bij onze SDKK. Het gaat over vermoorde kinderen, verkrachte kinderen, over drugs, witwassen van geld en criminelen. Vragen waar alleen een minister antwoord op kan en mag geven. Vragen zoals ook waarom er zoveel geld in de rooms-katholieke kerk gepompt wordt.
Kijk, ik weet zeker dat Bentana mij daarop geen antwoord kan geven en ook niet de oud-hoofden van diensten, die nu met een mooi woord implementatiemanagers heten, wat niets anders betekent dan ‘pias van de minister’. Als ik voor elke zaak naar de rechter moet, dan kan ik zeker een kantoortje naast de heer Piar huren. Zeker kom ik dan het stadhuis niet meer uit. Heer Pasman, ik weet mijn wegen en ik weet waar te gaan. Maar als regeerders geen voorbeeld geven, wat kun je dan verwachten van de bevolking die deze mensen als voorbeeld zien? Ondanks dat wil ik u nogmaals bedanken voor het meedenken en de kop koffie die klaar staat bij onze hardwerkende mensen bij Bentana.

John Baselmans, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).