×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 69 niet laden

Beste Roy,
Hartelijk dank voor je beste wensen met het behalen van onze MEd. Je vraagt me hoe ik het heb volgehouden. Wat bedoel je Roy? Hoe ik de studie heb volgehouden? Bon, omdat ik geïnteresseerd ben in de taal, vooral die van het merendeel van de bevolking van mijn geboorteland en ik had de bachelor gehaald dus waarom niet verder gaan, dacht ik. Of bedoel je hoe ik het heb volgehouden bij de ‘welgevoede dames’? Tussen haakjes ik vind je echt een woordkunstenaar. Je maakt van welgevulde en weldoorvoede een mooi nieuw woord, ik geniet altijd van je geschrijf. Trouwens die volledige zin ook: ‘Allemaal welgevoede dames, behalve Jeroen Heuvel’. Lachen, ben ik in jouw ogen niet welgevoed maar wel een dame, of wel welgevoed maar geen dame, of geen welgevoede dame; maar wat dan wel? Dank je Roy, voor het laten lachen. Taal kan zo mooi gebruikt worden. De afgestudeerde dames (er studeren zeer binnenkort nog een paar studenten af) noemden mij wel eens liefkozend ‘Beer’ omdat ik vanwege deze studie toch wel enkele kilo’s dikker ben geworden, maar ik heet toch liever Master Jeroen. Als je bedoelt te willen weten hoe ik het heb volgehouden met zoveel dames, dan antwoord ik dat samen studeren heel motiverend is, maar dat wist je al, dus dat zal je niet hebben bedoeld. O, iets anders, toen ik aan mijn werkgever vroeg wat deze eerstegraads bevoegdheid voor gevolgen had, kwam ik te weten dat in dit heerlijk land de wet ons (nog) niet als eerstegraads beschouwt. Toen ik doorvroeg, bleek dat er onderscheid wordt gemaakt tussen een hbo master en een wo master; ik heb de studie aan de lerarenopleiding van de UNA gedaan, en het ene schoolbestuur schaalt een master wel hoger in of geeft extra treden, maar het andere schoolbestuur niet. Ook dat is lachen, Roy, maar dan als een beer met kiespijn.
Hoe dan ook, nogmaals bedankt, en nu maar hopen dat de Papiamentu-media onze scripties gaan lezen en verslaan.

p.s. Het Antilliaans Dagblad publiceert komende week - in het Nederlands - een uitgebreide samenvatting van mijn scriptie.

Jeroen heuvel, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).