Nu zult u zich afvragen waar is Aqua gebleven? Nu, die is al voor jaren verdwenen in de buurt waar wij wonen. Al vijf jaar maken we met twaalf huizen meldingen dat er nauwelijks stromend water uit de leidingen komt en al verschillende klachten zijn ingediend bij het klachtenbureau van Aqualectra. Wij zijn zelfs trotse bezitters van een vast klachtennummer ‘Decos-Krs-28’ en we kunnen any time een nummer bellen! Nu, dat nummer neemt mooi op onder kantooruren, maar daarna kunnen we met onze lege waterleidingen het uitzoeken. Een zekere heer Sosa krijgen we dan aan de lijn en we horen keer op keer dat het een structureel probleem is en dat Aqualectra eraan aan het werken is (vijf jaar lang!). Zelfs flessen water worden er beloofd, maar nooit hebben we die mogen ontvangen. Via de achterdeur horen we dat Aqualectra geen geld wil uitgeven om een pomp te plaatsen in onze wijk om ons van normale druk te voorzien. Wij zijn maar enkele Banda’Bouse boeren die kennelijk wel mogen betalen voor water, maar geen water hoeven te ontvangen. Twaalf huizen met grote gezinnen en vele kinderen moeten soms gaan baden en eten op andere plaatsen. Of snel wat wassen als er eens wat water door de leiding gaat.
Afgelopen week hebben we weer tot op heden zonder water gezeten en wederom hebben we de beloofde flessen water van afgelopen vrijdag niet mogen ontvangen. Er kwamen enkele mensen kijken en zij konden het probleem niet oplossen. Ze waren weer weg zonder een extra druppel water te leveren. ‘We kunnen niets doen’ en ‘Ik weet het niet’, waren de uitspraken van een ‘expert’ die deze zaak zou moeten oplossen en in zijn ‘pakkie’ wat stond te bellen. Het is in en in triest dat twaalf huizen met vele kleine kinderen en soms meerdere gezinnen in een huis zonder water moeten zitten omdat Aqualectra vertikt één cent uit te geven aan onze buurt.
Erger nog was de opmerking van een van deze gasten, die vroeg of we geen putwater hadden? Nee, Aqualectra, onze putten zijn net zo droog als jullie waterleiding! Triest is dat wij afgescheept worden met eindeloze smoezen en leugens, bang om een probleem op te lossen. Wij, ‘buurtbewoners van Seru Kabaje’, hebben geen recht op levensbehoefte nummer één: stromend water.
John Baselmans, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).