Lees ik in het AD dat de heer Narain de voorzitter van de Defensa Ambiental (Milieu Verdedigers) de heer Leito heeft aangevallen en gezegd dat de protestmars tegen de Islavervuiling afgelopen zaterdag niet de eerste was en dat het een verdraaiing was van historische feiten omdat meneer Narain 20 jaar geleden ook zoiets georganiseerd had.
Ik viel zowat van mijn stoel van het lachen want de eerste vraag was: What happened after that?
Misschien hebben ze het maar wat druk gehad met het bewaken van bolcactussen op Oostpunt of Klein Sint Michiel.
Ik had verwacht dat ze voorop zouden lopen als ze écht serieus waren want dat is toch de doelstelling van die groep, de beschermengel van ons milieu, die het zwaar te verduren heeft vooral de laatste paar maanden.
Volgens mij waren de vrienden van Amigu di Tera, (de vrienden van de aarde) ook in geen velden of wegen te bekennen, misschien telt de lucht niet als onderdeel van de aarde, ik weet dat niet.
Nou krijg je allerlei insinuaties te horen, dat Gachi Leito een verborgen agenda heeft, dat de heer van Leeuwen eigen belang heeft in terreinen, dat ik betaald word om te schrijven, noem maar op.
Misschien is het wel een goed idee om een stukje terrein te kopen in die begraafplaats op Veeris, want ik denk dat het nou de kans is om goedkoop een stukje te bemachtigen. Niemand wil immers beneden de rook van de Isla zitten.
Natuurlijk zijn we gewend dat mensen van alles insinueren om hun eigen onkunde te verdoezelen maar dat maakt ons alleen maar sterker en maakt dat we er harder tegenaan gaan.
‘Don’t ask what your country can do for you, ask what you can do for your country’
Ik blijf elke dag weer lachen op deze klip, nou is ie helemaal mooi, iemand die na 20 jaar wakker wordt uit een coma, dat is uniek, er is een wonder gebeurd Aleluya!
Arthur Donker, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).