De vertoning van macht van minister El Hakim is absurd. Het lijkt erop dat de minister niks anders te doen heeft om aan de slag te gaan met de economische ontwikkeling van ons land waarvoor hij is aangesteld.
En dan vraag ik mij af, waarom precies bij Esperamos Supermarket en niet een andere: kan dat zijn omdat de minister in de omgeving woont en zijn vrouw in Esperamos haar boodschappen doet? Het is niet fair en ongepast van tevoren de gehele pers uit te nodigen zonder de betrokkenen op de hoogte te stellen, net zoals de minister ervan uitgaat dat er iets mis is met de prijzen in Esperamos Supermarket, wat niet het geval is.
Ik hoef als klant Esperamos niet te verdedigen, zij doen dat zelf met hun prijzen, productselectie en service. Ik heb jarenlang hier gekocht en de prijzen vielen mee en zijn goedkoper dan in soortgelijke bedrijven.
En dat deze minister bedreigingen uit, is ook niet raar, hij bedreigde zijn eigen medewerkers altijd, hijzelf of via zijn adviseurs. Dit is de persoonlijke stijl van deze minister. Raar is dat deze persoon vroeger razend zou zijn geworden als in zijn bedrijven enige controle plaatsvond, terwijl daar de controles zeer nodig zijn; dat kan ik persoonlijk, met volle zekerheid zeggen, omdat ik in een van zijn bedrijven werkzaam was. Hier kan werkelijk het Spaanse gezegde gebruikt worden: ‘Quien te vio y quien te ve ahora’ wat vertaald luidt ‘hoe heeft u eruit gezien en hoe ziet u er nu uit’.
Mijn vraag is wat eigenlijk het doel van deze minister met dit soort acties is? Hetzelfde commentaar geldt voor de controle van pompstations die door specifieke technici van het IJkwezen moet worden uitgevoerd en niet door een opticien, die eventueel veel van brillen kan weten maar niks van het functioneren van pompstations en supermarkten. Dat ziet er eenvoudig uit, maar het is niet het geval: als minister moet hij ook leren anderen te respecteren en in hun waarde te laten en niet op de manier waarop hij dat deed.
Volgens mij heeft deze minister aandacht nodig omdat hij tot nu toe niks heeft verricht vanuit zijn ministerie. Hij is alleen rondgereisd op kosten van het volk voor doelen die hem bekend maken in het buitenland; voor zijn eigen toekomst en die van zijn eigen bedrijven, die momenteel door vrouw en zoon worden geleid.
Hij probeert ook populistisch te zijn en gaat persoonlijk op deze controles af, ondanks dat hij hiervoor niet de kennis heeft. En duidelijk heeft hij ook niet het vertrouwen in zijn controleurs, wat ook geen respect toont voor zijn hoog opgeleide ondergeschikten, de technische specialisten.
Deze minister denkt dat Curaçao een soort republiek of land is als zijn land van herkomst, Libanon, waar vergelijkbare demagogische, dictatoriale praktijken aan de orde van de dag zijn, zoals wij elke dag in de kranten kunnen lezen, wat hier zeker niet het geval is. Wij zijn hier in het westen en hier hebben bedrijfeigenaars, werknemers, publiek en overheidscontroleurs nog iets te zeggen en hun eigen mening; en zij zullen zeker niet accepteren dat iemand, omdat hij tijdelijk een overheidspositie bekleedt, denkt dat hij kan doen en laten zoals hij het goed vindt.
Dr. Frida F. Ramos-Arendt, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).