Peter Stuyvesant College, AMS, vierde jaarlijks op 13 april de verjaardag van Peter Stuyvesant. Dus op 13 april 1950 stond AMS III om 7.20 uur in de morgen samen met alle klassen en leeraren in het wit gekleed, met het geborduurd embleem van de AMS op de hoogte van het hart gespeld, op het terras van de oude Wilhelminaschool. Met tromgeroffel en met het vaandel van PSC voorop marcheerden wij geflankeerd door de heer Meijer en de lerarenstaf naar het standbeeld van onze school op Pietermaai. Hier hield de voorzitter een speech, wij legden een krans voor het beeld als ere voor het positieve dat hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het westelijk halfrond en zongen uit volle borst het AMS lied dat eindigde met “lang leve de AMS”. (Foto’s van dit gebeuren zijn te vinden op pagina 133 t/m 138 in SKEIN, de documentaire van een school) Hierna volgde atletiek in het Rifstadion en na de middag een tentoonstelling van leerlingen, gevolgd door de prijsuitreiking en een dansfeest op het plein. Geen van ons had ooit verwacht da na 60 jaren Peter Stuyvesant’s leven zou worden afgekraakt voor politieke doeleinden en het verleden zou worden gezien en beoordeeld door een hoogmoedige zonnebril van deze tijd. Hoe het ook zei, de waarde van het Peter Stuyvesant College en de bijdrage aan de ontwikkeling van de ‘Yu di Kòrsou’ en onze bevolking in het algemeen zal zeker de test der eeuwen doorstaan.

Sergio Leon, M.D.
AMS III

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.