Begin maart was ik in Miami en nam waar dat plastic zakken gebruikt werden in de supermarkten. Bij de fastfood tentjes werd gebruikt gemaakt van styrofoam doosjes en drank in plastic cups. Daar ik nergens langs de hoofdwegen plastic zakken en styrofoam afval zag besloot ik door de zogenaamde ‘gevaarlijke buurten’ te toeren. Ook hier geen rommel op straat en ook geen autowrakken langs de wegen. Op vrijdagavond ging ik naar het Miami Heat en Lakers basketbalspel. De American Airlines Arena was volop bezet. Meer dan de 19.600 capaciteit. In de gangen multipele tentjes met etenswaar. Geen rommel op de grond, geen kauwgom op de vloer noch onder mijn stoel. Een opgewonden publiek spoorde luidkeels hun favoriet aan. Geen vloek te horen. Na het spel een ordelijk vertrek van supporters van Lakers en Heat. Diezelfde avond was er een concert op het daarnaast gelegen Bayfront Park met een capaciteit van 45.000. Een stroom van mensen liep er naar toe en velen met tassen met drank en eten. De volgende dag zag ik geen rommel in het park. Diezelfde week waren er in Miami drie van onze ministers voor conferenties en pierewaaien. Ook zij moeten mijn observaties hebben waargenomen.
Mijn vraag is nu: ,,Waarom hebben wij de ontwikkeling van samenleving gelijk die van de ‘spanglish speaking’ inwoners van Miami niet bereikt.”

Sergio Leon, Curacao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).