Als minister Cooper de bottleneck niet laat oplossen van de belangrijkste oorzaak van de overstroming na Tomas dan kunnen we wachten op de tweede overstroming.
Bijna al het regenwater van Zeelandia, Zuikertuintje, Groot Davelaar en Saliña moet door deze ene duiker wegstromen naar zee. Dat kan deze ene duiker uiteraard niet aan, dus stijgt het binnenwaterpeil met als gevolg een schadepost van 50 miljoen gulden. Het Advent ziekenhuis is nog steeds niet open! Er waren meer duikers maar die zijn niet meer te zien op de foto, zo te zien ingestort. Niet alleen deze afvoer moet opgelost worden maar ook de beide afvoeren, bij de PAR-sede en bij DA, van Saliña naar het binnenwater. Heel vroeger waren hier geen binnenwaters. Men heeft aangelegd in het water de Nieuwe Havenweg en de weg voor KFC en McDonald's. Duikers hieronder moeten het daardoor ontstane afwateringsprobleem oplossen. Als eerste blijkt nu dat daar geen onderhoud aan gepleegd is en ten tweede zijn we op de feiten gedrukt van een enorme hoeveelheid regenwater in zeer korte tijd. Het oude ontwerp is niet gebaseerd op deze hoeveelheid. Er moet opnieuw nagedacht worden door de wateringenieurs over een nieuwe afwatering, die er voor zorg draagt dat het binnenwaterpeil nooit hoger kan worden als het maximaal toegestane. Een beetje baggeren is onvoldoende. Gezien de klimaatveranderingen zou ik er zorg voor dragen dat dit voor het nieuwe orkaanseizoen opgelost is. Gaarne actie minister Cooper.

Henk Pasman, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).