×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 69 niet laden

Vandaag een aantal nieuwe snelheidsborden ontdekt op een rondje van en naar Westpunt, beginnende bij Fontein en eindigende bij Tera Cora. Deze borden geven een maximale snelheid aan van 30 km per uur. Ik constateer echter twee problemen met deze borden en dat is ten eerste de averechtse werking voor de verkeersveiligheid en ten tweede geen bordje einde snelheidbeperking, dus zou ik na het eerste bordje altijd met 30 km per uur moeten doorrijden.
Averechts, aangezien de praktijksnelheid op deze plaatsen altijd rond de 70 km per uur was. Dus moet je nu ineens sterk afremmen naar 30 km per uur! Ik heb dit gedaan bij het tweede bord wat ik tegenkwam met als gevolg de auto die achter mij reed bijna boven op mij en vervolgens had ik een file achter me van tientallen auto's, die me vervolgens allemaal probeerden in te halen.
DOW-experts, dit helpt helemaal niets en veroorzaakt alleen maar meer auto-ongelukken. Hier is niet goed over nagedacht. Op een doorgaande weg terug naar 30 km per uur vraagt om problemen. Bij Tera Cora moet inderdaad de snelheid naar beneden, maar ook hier is 30 km te laag en ten tweede moet je je eerst afvragen hoe je het voor elkaar krijgt dat het ook inderdaad werkt in de praktijk. In dit geval zou ik terug gaan naar 50 km per uur en dit met meerdere borden aangeven, dus eerst beginnen met 60 km per uur en vervolgens naar 50 km per uur.
Daarnaast aangeven met tekst dat er een nieuwe snelheid geldt voor de doorgang van bario Tera Cora. Vervolgens zeker de komende weken eerst elke dag controleren en geleidelijk afbouwen. Het doel is niet het plaatsen van een bordje maar zorgen dat men langzamer gaat rijden door Tera Cora.
Henk Pasman, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).