×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 69 niet laden

Met verbazing heb ik het stuk van de heer R.L. Willems gelezen in het Antilliaans Dagblad van zaterdag jongstleden. De inhoud zelf was weinig verbazingwekkend, daar de epistels van de heer Willems lijken op een gebarsten grammofoonplaat, waardoor je steeds hetzelfde riedeltje hoort.
Nee, de verbazing zit hem in het feit dat de krant een reactie op een ingezonden stuk (lees: een aanval op de auteur van dat stuk) als een opinie plaatst. Wie zich moeizaam door de traditionele kretologie heeft heen geworsteld, komt pas op tweederde van het stuk erachter waar het eigenlijk over gaat: een ingezonden stuk van George Lichtveld over de wijze waarop de Staten de directeur van de Centrale Bank Emsley Tromp hebben behandeld. Het hele artikel is - zoals gebruikelijk bij de heer Willems - één lange tirade tegen de PAR en haar vermeende aanhang (voor de heer Willems iedereen die tegen deze coalitie is), Nederland (waar de heer Willems woont), en in dit geval de heer Lichtveld.
Wanneer je het artikel ontdoet van dit alles, blijven er slechts twee alinea’s over waarin inhoudelijk wordt gereageerd op Tromps standpunt ten aanzien van de dollarisatie. En daarin laat de heer Willems zien weinig verstand te hebben van financiën door volledig voorbij te gaan aan het feit dat de (Antilliaanse) gulden met een vaste wisselkoers is gekoppeld aan de dollar. Voor degenen die bij het lezen van de eerste kolom al de bladzijde hebben omgeslagen: u vindt die twee alinea’s onderaan de derde kolom en bovenaan de vierde.
E. van Cappelle, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).