Tot mijn grote verbazing kreeg ik vorige week een aanmaning in de brievenbus van de Eilandsontvanger betreffende een openstaande laatste betaling Inkomstenbelasting 2009. Het bedrag werd door mij echter op 26 november 2010 overgemaakt op het Girobanknummer dat op de achterzijde van de Definitieve Aanslag Inkomstenbelasting vermeld staat: nummer 110.000.
Bij navraag bij de Girobank blijkt dat het bedrag inderdaad op deze rekening is bijgeschreven. Vervolgens contact opgenomen met de afdeling Invordering, waar ik te horen kreeg dat dit nummer aan de Landsontvanger behoort en niet aan de Eilandsontvanger. Ik had het bedrag moeten overmaken op Gironummer 107107. Toen ik stelde dat ik dit niet kon weten, omdat het nummer vermeld op de achterzijde van de laatste aanslag toch duidelijk het volgende letterlijk stond aangegeven: ,,U kunt ook rechtstreeks betalen door overmaking op een van de onderstaande nummers van de Eilandsontvanger.” In het rijtje nummers van banken stond dus: Girobank 110.000. Hoewel ik de eerste betalingen Inkomstenbelasting inderdaad heb overgemaakt naar Gironummer 107107, heb ik, omdat het eiland nu land is geworden, mij dan ook geen moment afgevraagd waarom opeens het Gironummer veranderd was. Sterker nog, op de website van de Girobank werd ook duidelijk aangegeven dat het nummer van de Eilandsontvanger veranderd was vanwege het feit dat Curaçao nu een land is. Al met al heeft deze verwarring ervoor gezorgd dat ik ongeveer drie kwartier telefonisch bezig ben geweest om de zaak uit te zoeken.
Tijdens telefonisch contact met afdeling Invordering kreeg ik te horen dat ik dan maar met alle paperassen naar de Regentesselaan moest komen. Ik ben niet van plan om uren in de rij te gaan staan, maar heb wel een brief afgegeven (met bijlagen) waarin ik de hele zaak uiteen heb gezet. Ik vertrouw er uiteraard op dat alles in orde komt, maar ik vraag me af of ik nou de enige ben die de ‘verkeerde’ overboeking heeft gedaan. Ik stel me zo voor dat ik wel eens één van de velen zou kunnen zijn.

Henk Hierck, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.