Wat een enorme problemen heeft onze serviceprovider Onenet. De directie en medewerkers van UTS zijn verongelijkt, ze menen dat ze in de rug worden aangevallen door het toelaten van de overheid van nieuwe telefoon- en internetbedrijven op Curaçao. Dit is liberalisering. Die medewerkers en directieleden hebben niet in de gaten dat ze al die problemen zichzelf hebben aangedaan. Mijn stelling is: Onennet/UTS doet zich de problemen zelf aan, ze kweken zelf ontevreden klanten. Voorbeeld over de kwaliteit en betrouwbaarheid: de laatste vijf dagen hebben de abonnees van Onenet geen behoorlijke uitgaande en inkomende service gehad er werd aan gewerkt, maar veel e-mailberichten zijn gewoon weggevallen en op dat moment werkte Onenet Webmail in het geheel niet. De Helpdesk weet het niet uit te leggen. De directie heeft geen bericht - bijvoorbeeld via de radio - doen uitgaan, de abonnee was dus niet gewaarschuwd en moest die ellende maar slikken. Bemerking op de service vanuit het UTS-kantoor in Santa Maria: het personeel is niet goed getraind en behandelt de klanten als oud vuil. Bij een bezoek aan het UTS/Onenet-kantoor in Santa Maria krijg je de indruk in een oud-Russische provincie dorpssfeer terecht te zijn gekomen, je wordt geholpen door niet-gekwalificeerde medewerkers, ongetraind en met een slechte werkopvatting. Voor de klant is dat lang wachten met een slechte kwaliteit in antwoord en service.
Voorgaande klachten maken de weg gemakkelijk vrij voor de nieuwe telefoon- en internetbedrijven/serviceproviders. De Onenetklanten van UTS zijn heel ontevreden en zijn daardoor gevoelig voor de overstap naar de nieuwe internetbedrijven. Dit gedrag van Onenet is typisch voor een monopolist: Onenet had als monopolist zijn best moeten doen om bij klanten een hoog tevredenheidscijfer te verkrijgen. Het goede personeel, dat goed werk verricht, technisch goed geschoold en goedwillend is, daargelaten, heb ik een advies aan de UTS/Onenet-directeur: misschien kunt u het nog redden, bepaal nu een concurrerend tarief en train uw mensen met een goed concept van ‘trainen, trainen, trainen, scholen, herscholen en nascholen’. Uw personeel gaat ongetraind in de toekomst de baan verliezen.

Toonchi Diepstraeten, CuraçaoWilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).