Stond er een paar dagen geleden in de krant dat er weer een schoonmaakactie was in de gevangenis en dat ze weer een hele lading mobieltjes, pistolen en ander verboden tuig hadden gevonden.
De dag daarop stond er dat de bewakers boos waren en het werk wilden neerleggen omdat men hen ook wilde fouilleren voordat ze binnenkwamen en dat was tegen het zere been want dat wilden de heren niet en ze voelden zich letterlijk en figuurlijk in hun kruis getast.
Het eerste wat ik dacht toen ik die foto zag van al die mobieltjes, de wapens en andere troep: hoe komen die spullen binnen? Die vliegen écht niet over de muren naar binnen.
Ik heb me laten vertellen dat de prijs voor een mobieltje rond de duizend gulden ligt. Dan is het geen wonder dat de handel daar bloeit en dat men geen controle bij de ingang wil als de mensen die daar werken met 1.500 tot 2.000 gulden per maand naar huis gaan,
En nou komt de vakbond, die een poos geleden beweerde dat het zo gevaarlijk was daar in Bon Futuro te werken omdat de gevangenen gewapend zijn en dat je op elk moment aangevallen kan worden.
Hoe hypocriet kan men zijn zeg, als iedereen weet wat daar omgaat waarom weten de vakbonzen dat dan niet? Of willen ze het niet zien en hopen ze dat als ze er niet over praten dat het weg gaat en probeert men iedereen de schuld te geven behalve de hand in eigen boezem te steken. Laat me niet lachen stelletje huichelaars daar zo! Ik blijf nog steeds lachen op deze klip want er is geen hond die die mensen serieus neemt.
Arthur Donker, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.