Hubert Wladimir Anton Devid. Echtgenoot, vader, grootvader, broer, fervente voetballer en een buitengewone huisarts. Na zijn artsenopleiding in Suriname heeft hij in nagenoeg alle delen van het oninkrijk als arts gewerkt.
Het grootste deel van zijn professionele loopbaan heeft hij hier op Curaçao doorlopen. Hij stond aan de wieg van de hedendaagse gezondheidszorg op Curaçao. Lang voordat er allerlei technische hoogstandjes mogelijk waren en bepaalde specialisten beschikbaar waren wist hij samen met zijn tijdgenoten de best mogelijke zorg te verlenen. Hij stelde zijn patiënten centraal, stond altijd klaar om te helpen. Tot op hoge leeftijd hield hij zijn vakliteratuur nog bij en was hij te vinden op nascholingsbijeenkomsten. Zijn beroep was zijn tweede hobby. De vereniging is erkentelijk voor wat ‘Dokter Devid’ voor de beroepsgroep heeft betekend. Moge de familie kracht putten uit de waardering die collega Devid in binnen- en buitenland genoot om dit verlies te verwerken.
Homan Jeung, Voorzitter Curaçaose Vereniging van Huisartsen

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.