Voor wat betreft de ontspoorde jeugd denken velen met weemoed terug aan de tijd van Scherpenheuvel onder de fraters en het Gouvernements Opvoedingsgesticht (GOG) onder de broeders. Wij zien met regelmaat dat jongeren zich schuldig maken aan allerhande vergrijpen. Er lijkt sprake van het toetreden van nieuwe groepen afkomstig van andere eilanden uit de regio tot het crimineel circuit. Velen jongeren houden zich bezig met de drugshandel en het plegen van gewapende overvallen. Waar preventie tekort schiet en er sprake is van jeugdcriminaliteit, moet vroegtijdig worden ingegrepen. Er moet worden geïnvesteerd. Wij zien dat de werkeloosheid onder de jongeren is toegenomen, terwijl het onderwijs voor velen geen aansluiting op de arbeidsmarkt betekent. Overheid en bedrijfsleven moeten voor wat betreft de toenemende criminaliteit de handen in elkaar slaan en zeker voor de criminaliteit onder jongeren.
Johan Oldenboom, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).