Een dag later na de enorme hoeveelheid regenwater even een snelle analyse gemaakt van de overlast bij Kabouterbos, Zuikertuin, Zeelandia en Saliña. Dit regenwater komt allemaal tezamen in de beide binnenwaters aan de oostkant van de emancipatieboulevard, rond Zeelandia. Er zijn dan drie problemen te onderkennen: ten eerste de hoeveelheid water in korte tijd, vervolgens de rooien die niet zijn schoongemaakt en als laatste deze binnenwateren zijn met onvoldoende capaciteit verbonden met de Annabaai. Gevolg: overal overstromingen en stijging van het water in deze binnenwateren. Oplossingen zijn op zich niet zo moeilijk: rooien schoonhouden en capaciteit van verwerken groter maken. Overal de duikercapaciteit verhogen, beginnende tussen de Annabaai en deze binnenwateren en tussen deze binnenwateren onderling. Bij het Adventziekenhuis is het laagste peil en moet het water vrij in het binnenwater kunnen stromen. Een dag later stroomt er nog een enorme hoeveelheid water van Kabouterbos naar Zuikertuin naar het binnenwater. Dit water neemt ook een enorme hoeveelheid diabaas mee en dit moet vervolgens in alle rooien opgeruimd worden voor de volgende regenval. Bijvoorbeeld onder de rotonde van Zuikertuin. Curaçao mag van geluk spreken dat de regen niet gepaard ging met krachtige winden. Als het kalf verdronken is dempen we de put! Laten we in het vervolg beginnen met een jaarlijkse schoonmaak van alle rooien vóór het orkaanseizoen, door dit vast op de jaarlijkse agenda te plaatsen. Waarom kunnen we nu wel schoonmaken?
Henk Pasman, Curaçao

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).