Een dag later na de enorme hoeveelheid regenwater even een snelle analyse gemaakt van de overlast bij Kabouterbos, Zuikertuin, Zeelandia en Saliña. Dit regenwater komt allemaal tezamen in de beide binnenwaters aan de oostkant van de emancipatieboulevard, rond Zeelandia. Er zijn dan drie problemen te onderkennen: ten eerste de hoeveelheid water in korte tijd, vervolgens de rooien die niet zijn schoongemaakt en als laatste deze binnenwateren zijn met onvoldoende capaciteit verbonden met de Annabaai. Gevolg: overal overstromingen en stijging van het water in deze binnenwateren. Oplossingen zijn op zich niet zo moeilijk: rooien schoonhouden en capaciteit van verwerken groter maken. Overal de duikercapaciteit verhogen, beginnende tussen de Annabaai en deze binnenwateren en tussen deze binnenwateren onderling. Bij het Adventziekenhuis is het laagste peil en moet het water vrij in het binnenwater kunnen stromen. Een dag later stroomt er nog een enorme hoeveelheid water van Kabouterbos naar Zuikertuin naar het binnenwater. Dit water neemt ook een enorme hoeveelheid diabaas mee en dit moet vervolgens in alle rooien opgeruimd worden voor de volgende regenval. Bijvoorbeeld onder de rotonde van Zuikertuin. Curaçao mag van geluk spreken dat de regen niet gepaard ging met krachtige winden. Als het kalf verdronken is dempen we de put! Laten we in het vervolg beginnen met een jaarlijkse schoonmaak van alle rooien vóór het orkaanseizoen, door dit vast op de jaarlijkse agenda te plaatsen. Waarom kunnen we nu wel schoonmaken?
Henk Pasman, Curaçao

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.